top of page

en dan nu...... rust!!


het kappershuis wenst iedereen een super en welverdiende vakantie toe !

Een beetje zon heeft een positief effect op je humeur, maar naast je huid kan ook je haar beschadigd raken door de uv-straling

Eens op je bestemming aangekomen is het opletten geblazen met chloor en zout uit het zeewater. “Ontkleurd haar kan na een plons in het zwembad groen worden. Denk niet aan de hippe pasteltinten van de kleur, maar aan behoorlijk lelijk groen dat ontstaat door een chemische reactie op de ontkleuring en het chloor. Ook brunettes kunnen hier last van ondervinden, al is het bij hen minder zichtbaar. Ketchup in het haar (die je erna uiteraard weer uitwast) kan de tint weer neutraliseren, maar het beste is om na de vakantie met je probleem naar de kapper te stappen”

!!!tip!!!Spoel je haar zorgvuldig uit, droog goed af en smeer in met een olie. Haar met restanten chloor erin of druppelvorming erop gaat alleen maar harder uitdrogen.”

Extra tips:

- Een hoed is een goede keuze om je haar te beschermen en kan een knipbeurt voorkomen. - Was ’s avonds op hotel alle troep uit je lokken met een reinigende shampoo die de vochtbalans herstelt. - Een haarmasker mag op vakantie elke dag. - Gebruik nooit blondspray. Je spuit pure ammoniak op je haar en het gaat er helemaal van kapot. - Een shampoo uit een zonnegamma legt al een filter op je lokken voor de volgende dag. - Geblondeerd haar: blijf je zilvershampoo gebruiken, anders kom je terug met de haarkleur van Jommeke.:-)

Werk je haarverzorging af met zonneproducten.HEEL BELANGRIJK !!!!! - Maak een paardenstaart: de bovenste laag beschermt de rest van je haar. -Laat je je haar drogen op het strand, wrijf enkele druppels olie op de lengtes en maak een vlecht, dan heb je tegen ’s avonds hippe beach waves. - Terug thuis en zon in eigen land? Ga dan vooral door met je haarritueel van op vakantie. MECHEN OF LOKKEN smeer ze in met zonnecrème factor 50 als je geen verbrande hoofdhuid wil. Ook als je heel fijn haar hebt, biedt dit bescherming tegen een zonnesteek.

en als laatste geniet en niet te veel drinken ;-)

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page